خواص گردو بو داده و روش بو دادن

خواص گردو بو داده :

مغز گردو بو داده سرشار از مواد مغذی مانند اسیدهای چرب غیر اشباع، ویتامین ها، منیزیم و فسفر است. مصرف گردو به صورت خام یا بو داده اثرات مفیدی در کاهش کلسترول، فشار خون و قند خون دارد. طعم عالی، بوی خوب و رنگ گردوی بو داده شده در نتیجه ایجاد ترکیباتی در مغز می باشد که در اثر یک واکنش شیمیایی ایجاد می شود. این واکنش بین اسید آمینه آسپاراژین و قندهای طبیعی در مغز گردو بو داده حاصل می شود. دو روش بو دادن خشک و بو دادن با روغن وجود دارد. دو فاکتور دما و زمان در فرآیند بو دادن نقش اساسی دارند. اجرای فرآیند بو دادن مغز گردو در دمای پایین تا متوسط (۱۲۰ تا ۱۴۰ درجه سانتیگراد) به مدت ۱۵ دقیقه برای حفظ خواص، ترکیبات شیمیایی و طعم و عطر و بافت دلخواه توصیه می شود.

خشکبار مغزدار از جمله گردو دارای مواد مغذی مفیدی مانند اسید های چرب، فیبرها، و پروتیئن ها بوده و یکی از عمده ترین و مهمترین منابع مواد تغذیه ای و آنتی اکسیدان ها می باشند. مطالعات زیادی نشان داده که مصرف گردو دارای اثرات زیادی بر سلامتی بوده و در کاهش کلسترول، فشار خون و قند خون موثر است. گردو را می توان به صورت خام یا بو داده مصرف نمود. گردو بو داده عمدتاً برای بهبود طعم، بو و بافت آن انجام می شود. بو دادن به مفهوم پختن با هوای داغ تلقی شده که در آن تمامی سطح مغز در تمامی جوانب گرما داده می شود. بیشتر مغزها بدون پوسته چوبی بو داده می شوند، به جز پسته که به همراه پوسته آن بو داده می شود.

همچنین با توجه به قیمت بالای مغر گردو شاید نیاز داشته باشی کم کم آستین هات رو بالا بزنی و نهال گردو خریداری کنی ! اگر دوست داشتی میتونی انواع نهال رو در منوی سایت ما مشاهده کنی !

روش های بو دادن مغز گردو:

دو روش کلی بو دادن شامل؛ بو دادن خشک و بو دادن با روغن وجود دارد. در بو دادن خشک فرآیند بو دادن بدون مصرف روغن و در روش بو دادن با روغن از روغن برای بو دادن در آون یا ظرف مخصوص استفاده می شود. علاوه بر این دو روش، مغز گردو را می توان با ماکرو ویو بو داد و برشته کرد.

در فرآیند بو دادن، ساختار و ترکیب شیمیایی گردو های بو داده ممکن است دچار تغییر شود. بو دادن می تواند رنگ مغز و میزان رطوبت آن را تغییر دهد و بافتی تردتر در آن ایجاد کند. مغز خام و بو داده از نظر میزان چربی، کربوهیدارت و پروتئین بسیار مشابه می باشند. اگر چه مغز گردو بو داده دارای چربی کمتر و کالری بیشتری است اما تفاوت، چندان زیاد نیست. طی پروسه بو دادن کمی از رطوبت مغز کاهش یافته که این خود باعث می شود چربی مغز گردو بیشتر باشد. برخی مطالعات نشان داده اند که بو دادن، محتوای چربی کل را تغییر نمی دهد. با این وجود چربی های غیر اشباع در مغز بو داده شده، نسبت به اکسیداسیون حساس تر شده به خاطر اینکه ساختار مغز تغییر کرده است. در این حال محتوای پروتئین و کربوهیدارت مغز برشته و خام بسیار مشابه است.

با اینکه تصور می شود مغز گردو بو داده شده در روغن، ممکن است چربی و کالری بیشتری داشته باشد ولی این طور نیست. این، به آن علت است که مغز گردو دارای چربی بسیار بالایی است و ظرفیت بیشتری برای جذب روغن اضافی وجود ندارد.

مغز گردو دارای محتوای بالایی از اسید های چرب اشباع نشده است. این اسید های چرب توانایی این را دارند که کلسترول خون را کاهش داده و ممکن است از عوارض قلبی جلوگیری کنند. بو دادن مغز ممکن است باعث تخریب این اسید های چرب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *